Sjörapport den 4 april

Sjörapport den 4 april 2010 kl 20.00´
Position samma som i går, Bushy Island
Vind 15 – 18 knop
Temperatur 29´i luften, i vattnet 27
Vi är kvar på samma plats som igår och det har varit en riktig go´ påskdag. Vinden blev svagare än prognosen sagt, men vi ligger också mycket skyddade här och märker inte av den kraftigare vind som blåser ute till havs.
Vi har badat idag, tvättat av båten från all finkornig sand, bakat chokladkaka, och varit inne på den lilla ön vid två tillfällen. En Nya Zeeländare riggade upp en röklåda på stranden i morse så det måste vi ju inspektera. Det var en fiffig konstruktion med 6 våningsgaller. Röken leddes in genom en bred ventil från elden som matades med ved från utsidan. Flera båtars besättning hade bidragit med fisk och rökningen tog hela dagen i anspråk. Folk turades om att sköta rökeriet. På sena eftermiddagen träffades vi allihop, 6 båtars besättning, vid stranden och drack lite gott och smakade på den goda fisken. Alla fick också en rejäl bit att ta med sig hem. Det var en trevlig social dag med folk som vi kände från vår lilla konvoj längs Jemens kust.
Den lilla ön är verkligen liten, man går runt den på en kvart men det var faktiskt ganska gott om fåglar. Vissa hade lagt sina ägg i sanden så det gällde att se upp för vart man satte sina fötter. Längst ut på ena udden häckade ett par fiskjusar och en stor häger eller var det kanske en stork, såg vi i kikaren Den var stor så vi trodde först att det var en människa!
Några prövade snorklingvattnen och kom tillbaka och var lyriska över vad de sett, framförallt många olika sorters fiskarter men även fina koraller. Vi kommer förstås också att hitta snorklingsställen, eftersom Röda Havet har ett gott rykte om bra vatten och många reser hit ner just av den anledningen.
Dags att sova, i morgon ringer klockan halv fem. Då är det tänkt att vi ska starta seglatsen för att komma till en ankring med ljuset i ryggen så att vi kan se reven bättre.
Ha det gott och ät mycket ägg så får ni mycket skägg!
Hälsningar från Lisbeth och Lasse

Annonser
Det här inlägget postades i Sjörapport. Bokmärk permalänken.