Sjörapport den 11 april

Sjörapport den 11 april2010 kl. 19.00
Position l20´02 N, 37´11 E
Vind 5 knop
Temperatur i luften 29´, i vattnet 27.7´
Idag har vi motorseglat från Suvakin till Marsa Fijab och det tog oss 10 timmar. Trots vind i nosen så blev det en behaglig tur. Det enda som hände var att vi blev stoppade vid ett ställe längs kusten av en snabbgående båt med 6 myndighetspersoner ombord. Vi och Stressless fick stanna motorn och fick en minst sagt skarp tillsägelse att genast ändra kurs österut eftersom vi, oss själva ovetande, befann oss på otillåtet område. Inåt landet fanns en oljehamn och det var ju helt förståligt att de inte accepterade små nöjesbåtar så tätt intill. Vi fick också visa vårt seglingstillstånd för Sudan, som vi köpt för dyra pengar i Suvakin, innan vi tilläts att lämna området. Vi överräckte också över varsitt cigarettpaket till dem så att de skulle mjukna lite. Det kallas för muta har vi lärt oss!
På den här ankringsplatsen råder det stillhet, bara en annan båt låg här då vi kom hit. Vi var lite spända på själva inseglingsrännan i revet eftersom vi var lite sena och hade solen i ansiktet, men det gick bra. En delfin mötte upp med ett glatt plask och då vi kikade runt såg vi en stor flock med flamingos lite längre bort. Området omtalas för sin stora artrikedom på fåglar.
Vi njuter så av att ta det dagliga badet i det behagligt varma och rena vattnet som är här i Röda Havet. Vi undrar samtidigt om vi någonsin kommer att hoppa i det kalla sommarvattnet hemma på västkusten?
Väderleksrapporten för i morgon lovar samma lätta vindar som idag, så då är det bara att passa på och dra vidare norrut.
Ha det bra alla vänner, det har vi!
Lisbeth och Lasse

Annonser
Det här inlägget postades i Sjörapport. Bokmärk permalänken.