Sjörapport den 12 april

Sjörapport den 12 april 2010 kl. 17.00
Position 20´46 N, 37´10 E
Vind 5 knop
Temperatur 34´i luften, i vattnet 29´
Idag har vi seglat i 9 timmar för att komma hit till Marsa Inkeifal. Det har varit en jättebra dag. Fram till lunch var det helt stiltje, vattnet låg som en spegel och lite medström hade vi också då vi sakta puttrade framåt i 5 knop. Sedan kom det lite svag vind från nordost så då slog vi av motorn och seglade sakta hela eftermiddagen.
Inget särskilt hände förutom att en större gummibåt med en 125 hästars motor och med två män ombord, körde mot oss och frågade vart vi skulle. Då vi svarade vart, vinkade de och körde vidare och vi undrade förstås vilka dessa män var.
Det roligaste idag var, att vi fick en jättefin fisk på kroken. Vi tror att det var en grouper om det nu säger er något. I alla fall var den stor och har ljust kött. Vi kokade den, hade en vit fisksås till och potatis och kokta morötter. Riktig svensk husmanskost kan man kanske säga. Vi fullkomligt älskar fisk och skulle gladeligen kunna äta det varje dag och är den också pur färsk är det ännu bättre.
Här ligger vi säkert ankrade inför morgondagens blåsa. Väderleksrapporten visar lite hårda vindar från nord, så det kan hända att vi blir liggandes här några dagar framöver.
Förutom vi och Stressless, ligger också Morning Cloud från NZ här.
Har vi inget annat för oss kan vi ju alltid ta oss ett varmt bad, 29 grader!!!
Hälsningar från Lisbeth och Lasse

Annonser
Det här inlägget postades i Sjörapport. Bokmärk permalänken.