Sjörapport den 13 april

Sjörapport den 13 april 2010
Position Marsa Inkeifel, samma som igår
Idag blåser det skjortan och lite mer! Den sudanska gästflaggan smattrar i vinden och en liten flik i kanten har gått sönder. Vår egen svenska flagga i aktern har vi rullat in för att spara lite på, men också för att det är enerverande att höra fladdret. Det gäller också vårt sol/regntak, som vi inte har satt upp idag. Det är inget fel ställe att ligga inblåsta på, vi ligger väl skyddade i denna marsa.
Vad är då en marsa? Så här beskriver Ingmar det: "Naturen har skapat många naturhamnar utmed kusten. I korallrevet har det blivit en kanal och innanför den så är det lugnvatten och ibland har naturen gjort ytterligare en kanal in i landet och som sedan bildar en naturlig bassäng. Visserligen är det bara låga öar och land som skydd. De skyddar bara mot vågor, medan vinden har fritt spelrum. Men då blir det lite svalare i båten, när det drar rakt igenom." Ja, vi håller med, det har varit otroligt varmt idag och då är det inget fel att luften rör på sig.
Dagen har vi ägnat åt städning, avfrostning av kylskåp och lite allmänt plock. Vi tog ner dingen och for över till Stressless på 11-kaffe och det var lite vanskligt i det böljande vattnet, vi blev rejält blöta. Men det är alltid trevligt att pratas vid en stund och planera kommande etapper inte minst. Vi har också njutit av att ligga på sofflocket och läst romaner. Men allra roligast har varit att i kikaren titta på de dromedarer som i sakta mak strövar på sanddynerna in över land. Lustiga djur med sin stora puckel och smala ben!
Vi kommer att stanna kvar här i morgon också.
Hälsningar från Lisbeth och Lasse

Annonser
Det här inlägget postades i Sjörapport. Bokmärk permalänken.